Nalazite se ovde: POČETNA DELA Kolumne

Kolumne

Politika, 2006 -

Novine koje sam pročitao

Aktuelna nedeljna kolumna Slobodan Stojićevića u dnevnom listu "Politika" (od 2006. godine) - duhovita jezgrovita kritika medija serbskih.

detaljnije...

Politika, 1996 - 1998

Iverje

Kratke literarne crtice Slobodana Stojićevića objavljivane u Kulturnom dodatku dnevnog lista Politika u 1990im kao posebna rubrika

detaljnije...

Politika, 1992 - 2004

Ova situacija

Više od deset godina (od 1992. do pred kraj 2004) u Politici je (nedeljom) izlazila stalna rubrika (kolumna) Ova situacija. Tačan broj je teško utvrditi, jer je bilo i povremenih prekida, ali se može reći da ih je oko 500. Tekstovi Ove situacije pisani su i objavljivani u periodu koji se smatra najburnijim i najtežim u posleratnoj istoriji naše zemlje. Zbog toga, oni su i svojevrsna hronika tog vremena, odnosno političkih zbivanja koja su se prelalamala na takozvanog običnog, malog čoveka, ili – može se reći – i prilog za istoriju svakodnovnog života od raspada SFRJ do današnjih dana. Kakvu situaciju je stvorio početak tranzicije (ili njegov nedostatak) i krvavi raspad Jugoslavije?

detaljnije...

Politika, 1988 - 1992

Život iz Palate Pravde

Život iz Palate pravde je stalna rubrika lista Politika koju je od 1988. do 1992. pisao Slobodan Stojićević, a u kojoj je na literaran način obradio najzanimljivije slučajeve sudske prakse u tadašnjoj državi.

detaljnije...